Mañana, Mañana
Door: familieruiter
Blijf op de hoogte en volg Familie
22 Juli 2011 | Colombia, Bogotá
Vandaag, donderdag 21 juli 2011 is de groep voor 2 dagen voor een excursie vertrokken naar Villa de Leyva en we hebben hen om 9.00 uur uitgezwaaid.
Omdat de biologische familie van Pascal de hele week in Bogota is, hebben wij ervoor gekozen deze 2 dagen in Bogota te blijven.
Pascal had met de familie afgesproken om 12.00 uur in ons Hotel en Mop onze begeleider had toegezegd nog een uurtje voor ons te willen tolken.
We begrijpen nu heel goed dat Pascal altijd te laat op z'n afspraken komt en roepen dan ook al bij voorbaat naar hem: mañana, mañana.
Jawel, de familie arriveerde om ongeveer 12.45 uur bij ons Hotel, dus de appel valt niet ver van de boom ..
We hebben samen ongeveer 3,5 uur zitten praten en de familie heeft ons veel over hun leefomstandigheden uitgelegd en dat is verre van luxe.
De biologische moeder van Pascal woont met haar zoon Edwin Alejandro van 17 jaar samen met 2 getrouwde zoons Alexander en Victor die ook weer kinderen hebben.
De biologische zus Sandra woont met haar man en 2 kinderen weliswaar in een eigen huis maar dat is gemaakt van bamboe met een zinken dak en kartonnen binnenmuren. De vloer is gewoon zand.
Ze waren echt helemaal verbaasd dat Pascal zelf een eigen flat ter beschikking heeft en Alexandra ook een eigen huis heeft.
Tijdens het gesprek kregen we ook te horen dat z'n geboortenaam Diego Armando afkomstig is van de welbekende voetballer Diego Armando Maradonna, omdat de moeder fanatiek voetballiefhebber is. Leuk te weten dat wij altijd dit vermoeden al hebben gehad en dat gaf Pascal ook direct aan.
Het is prachtig te horen hoe zij telkens door elkaar heen praten, gewoon omdat ze alles willen vertellen, maar dat schijnt in Zuid Amerika heel gewoon te zijn.
Halverwege de middag kwam broer Victor op bezoek en ook nu weer was de begroeting hartelijk en spontaan.
Het was al snel duidelijk dat Victor het meest op Pascal lijkt, dezelfde lach en mimiek.
Victor werkt evenals zijn broer Alexander bij een Petroleum Maat-schappij en meldde dat het wellicht toch een probleem zou geven dat Alexander zou komen,omdat hij op contractbasis werkt en hij nu weer geen toestemming kreeg om te komen.
Afijn, morgen kan het weer anders zijn, zo gaat dat nu eenmaal in Colombia.
Pascal is aan het eind van de middag samen met z'n biologische familie de stad ingegaan en heeft in een door de familie uitgekozen "restaurant" gegeten en gedronken en om 20.00 uur werd hij weer keurig weer terug-gebracht in het Hotel.
Het is overigens ontroerend om te zien hoe gek zus Sandra met Pascal is. Ze lopen hand in hand over straat
en ze zit altijd naast hem, met haar hoofd tegen zijn schouder. Het is ook geweldig leuk om te zien hoe goed Sandra met Alexandra kan opschieten en door wat langzaam met elkaar te communiceren begrijpen zij elkaar goed.
Het zijn enerverende dagen en 'savonds gaan we echt moe naar bed, maar het is het echt allemaal waard.
groetjes Harry, Ria, Alexandra en Pascal.
Afijn, morgen kan het weer anders zijn, zo gaat dat nu eenmaal in Colombia.
groetjes Harry, Ria, Alexandra en Pascal.
22 Juli 2011 - 08:02
Floor:
Pascal,
Wat zullen dit bijzondere dagen/weken voor jou/je familie zijn.
Na zoveel jaren te worden herenigd met je biologische familie.
Heel bijzonder dat dit alles mogelijk is.
Vind het leuk je verhalen te lezen, en blijf dit ook zeker doen!
Geniet van alle bijzondere dagen/de bijzondere tijd.
X Floor -
22 Juli 2011 - 10:46
Savinja:
Elke dag is het eerste wat ik doe, me mail openen en jullie verslag lezen.
(en printe om aan me mams en mark te laten lezen ;)
En dan lijkt het net of je er bij bent.
Ik zie het precies allemaal voor me, erg leuk en soms zelfs ontroerend om te lezen.
Ik ben ontzettend blij dat het allemaal zo mooi, liefdevol, fantastisch leuk gaat daar bij jullie.
Voor mij over 11 uur (en bij jullie nog wat langer) is me beste maatje jarig en nu is hij daar, precies 25 jaar na z'n zijn geboorte weer, met jullie.
Volgens mij is dit het meest bijzonder, waardevolste verjkado wat je kunt krijgen.
En pas, dat is je egt heel erg gegund!
We zijn nog nooit zoveel km van elkaar weg geweest tijdens je verjaardag ( volgend jaar paar km dichter bij huis of nie?), maar ik wens je/jullie een hele mooie 25ste verjaardag daar!
Gelukkig zit ik hier in NL, want nu mag ik 7 uur eerder dan jullie een borrel op pas z'n verj drinken :D!
Veel liefs en een dikke kus voor allemaal, Savinja -
22 Juli 2011 - 12:16
Freek En Hugo:
Hallo Pascal
Leuk dat je met een groot gedeelte van je Colombiaanse familie bent verenigd.
We hebben alle verslagen gelezen en begrijpen dat het zeer emotioneel voor jou moet zijn om zo met je biologische familie kennis te maken. Hopen dat je nog veel leuke dingen mag ondernemen met je familie en wensen je veel plezier. We kijken uit naar je volgende verslagen.
Groetjes Freek en Hugo -
22 Juli 2011 - 18:32
Oscar (claudia Ook):
Hoi Pascal, Alexandra, Harry en Ria,
Vrijdagavond, even tijd voor een reactie. Wat moet het indrukwekkend zijn wat jij Pascal, maar de anderen natuurlijk meemaken op dit moment. Volgens mij schieten jullie van de ene emotie in de andere.
Erg mooi om jullie relaas zo mee te krijgen.
Hou vol, en blijf genieten.
22 Juli 2011 - 19:35
Marijke:
Alexandra,
Even een berichtje om te laten weten dat ook je nieuwe collega's nu vakantie hebben, hihi.
Wat een belevenis is deze reis voor jullie. Ik blijf het volgen!
Veel succes en geniet van deze bijzondere tijd / reis! -
22 Juli 2011 - 21:11
Jarno En Marijn:
Hallo Pascal en de rest :D.
Lijkt wel een super gezellige familie !
Ook leuk om te lezen hoe Sandra met je omgaat ;)
In afwachting van de volgende blog.
Groetjes. -
22 Juli 2011 - 21:53
Jaap:
Ha die Buurtjes,
Leuk verslag en fijn dat alles zo goed gaat! Pascal gefeliciteerd met je 25e verjaardag.
Groeten Jaap -
22 Juli 2011 - 22:25
Freddy En Gera:
Leuk dat het allemaal mooi verloopt en bijzonder om deze verslagen te volgen.
Veel plezier en tot jullie volgende verslag. -
22 Juli 2011 - 23:16
Rotte En Alieke:
Jow passie aller eerst van harte gefeliciteert met je verjaardag.Cker wel apart dat je het nu kunt vieren met je hele familie.Donders mooi dat het zo kan.We hopen dat je nog veel mooie momenten zult beleven waar je later ook wat aan heb.Doe iedereen de daar groeten spreek je later gr Rotte en Alieke -
22 Juli 2011 - 23:43
Els En Jan Hallink:
Diego Armando Pascal,
Feliz 25 ste cumpleaños!
Een mooier kado kun je niet krijgen. Een hele familie erbij. la bienvenida a la familia de Diego Armando!
Harry, Ria en Alexandra ook proficiat!
23 Juli 2011 - 01:06
Menny Van Rooijen:
Pascal, felicitationes por su cumpleanos numero 25. Harry, Ria y Alexandra tambien felicito. Pascal, usted quiere que su madre colombiana, hermana y hermanos y primos tambien felicitar. Que es en particular, su numerosa familia.
Un monton de diversion hoy. Voy a sequir una en su bebida.
Saludoa, menny -
23 Juli 2011 - 01:06
DEPO:
haha raar he dat ik hier wat type
maar gefeliciteerd met oe verjaardag moat en hoop dajj donders skik heb doar groetn DEPO